Nederlandse Ambassade in Sarajevo, Bosnië en Herzegovina

2012RSS

1 t/m 10 van 12

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Klassieker "de Kabouter" vertaald

Met financiële ondersteuning van het Nederlands Letterenfonds is de Nederlandse klassieker “De Kabouter” in het B/S/C vertaald.

2 Opening PSI 1e tender 2013

Agentschap NL nodigt u van harte uit voor de opening van de nieuwe tender 2013 van het Private Sector Investeringsprogramma op 13 december 2012. Ondernemers kunnen weer voorstellen indienen voor investeringsprojecten in een groot aantal opkomende markten en ontwikkelingslanden in Azië, Afrika, Latijns-Amerika en Midden- en Oost-Europa.

3 Belangrijke mededeling voor de in BiH woonachtige Nederlanders

Bent u een Nederlandse staatsburger en woont u, tijdelijk of permanent, in Bosnië, dan vragen wij u om zich geheel vrijwillig bij de Nederlandse ambassade te registreren.

4 Miljoenennota 2013: Schokbestendige overheidsfinanciën en een veerkrachtige economie

Traditiegetrouw viert Nederland op de derde dinsdag in september Prinsjesdag. Deze dag begint met een Koninklijke stoet van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal. In het bijzijn van leden van het parlement en andere genodigden leest de Koningin de Troonrede voor aan het volk. Vervolgens wordt de begroting (de Miljoenennota) van het komend jaar gepresenteerd aan de Tweede Kamer door de Minister van Financiën, ditmaal door Jan-Kees de Jager.

5 MATRA PATROL - Pre-accession training program for strengthening institutional capacity in the Rule of Law

This training program aims to stimulate, support and contribute to the efficient implementation of the EU Acquis in the area of ‘rule of law’ and to strengthen relations between the Netherlands and the target countries by sharing the necessary knowledge and skills with policy advisors, members of the judiciary and other civil servants.

6 Wereldtop over nucleaire beveiliging in Den Haag

De Nuclear Security Summit die Nederland in maart 2014 organiseert, vindt plaats in het World Forum in Den Haag. Dat heeft minister Rosenthal (Buitenlandse Zaken) vandaag bekendgemaakt. Naar verwachting zullen ruim 50 regeringsleiders en vertegenwoordigers van internationale organisaties de top in Den Haag bijwonen. De Nederlandse minister-president zal de topontmoeting voorzitten.

7 Belangrijk: stembiljeten inleveren voor 4 september as.!

Zoals bekend vinden de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september 2012 plaats. U kunt ook vanuit het buitenland stemmen. Let wel op: u dient uw stembiljet voor 4 september as. bij de ambassade in te leveren zodat deze op tijd aankomt in Nederland.

8 Stemmen vanuit het buitenland

Wie mag er stemmen? Aan de Tweede Kamerverkiezingen mag iedereen meedoen die op de dag van de verkiezing 18 jaar of ouder is én de Nederlandse nationaliteit bezit.

9 TEDxBinnenhof: Catwalk for Innovation

‘Je mag niet zeggen dat broccoli kanker voorkomt. Maar je mag wel reclame maken voor producten met veel suiker en zeggen dat je van candy bars energie krijgt. Omgedraaide wereld?’, aldus microgroentenondernemer Rob Baan. Hij pleit voor een terugkeer van ‘gezond verstand’ in voedselland.

10 Tweede Kamerverkizingen 2012

Informatie over stemmen vanuit het buitenland voor Tweede Kamerverkizingen op 12 september 2012, met o.a. de info over de registratieprocedure om te kunnen deelnemen aan de verkiezingen