Nederlandse Ambassade in Sarajevo, Bosnië en Herzegovina

Zaken doen in Bosnie-Herzegovina

Er zijn in Bosnië-Herzegovina zeer goede ervaringen opgedaan die hebben geleid tot langdurige strategische samenwerking en succesvolle joint ventures.

Het zakenklimaat is echter lastig en als gevolg van de economische crisis hebben veel bedrijven en particulieren betalingsachterstanden, met als gevolg dat veel bedrijven een liquiditeitsprobleem hebben.

Het is van belang om tijd te investeren in de zakenpartner en openheid van zaken te zoeken m.b.t. de financiële situatie. Om het cultuurverschil te overbruggen en beter inzicht te verkrijgen in de lokale do’s and dont’s en ook om de weg te vinden in de ondoorzichtige kluwen van regels, kan het zinvol zijn om Bosnische Nederlanders in te schakelen. De ambassade is graag bereid om benodigde informatie over markten en de verschillende regio’s en sectoren te helpen vergaren. Omdat er weinig up-to-date overzichtelijke informatie is, benaderen ambassademedewerkers desgewenst betrokken instanties en personen direct voor verse informatie. Zoals elders op deze site is aangegeven, is het potentieel echter goed, gelet op ligging van het land, de lage lonen en de arbeidsmoraal van de bevolking.